Сучасні люди більшу частину життя проводять у сидячому положенні. Ми сидимо за робочим столом протягом 8-10 годин на роботі. А потім повертаємось додому і знову приймаємо сидяче положення.

До чого призводить сидячий спосіб життя?

1. Сидячий спосіб життя: наслідки
Рано чи пізно люди починають відчувати хворобливі відчуття. Підвищується ризик захворювань серця, м’язової дистрофії і не тільки.

2. Проблеми із кровообігом
Сидячий стан має наслідки, небезпечні для людини. Наприклад, через нього кров починає накопичуватися у венах. Можуть з’явитися судоми та печіння в ікрах. Проблеми із кровообігом збільшують ризик інсульту

3. Виснаження м’язів
Коли ми сидимо, сідниці та ікри не діють. Згодом, сидячий спосіб життя може призвести до атрофування м’язів.

4. Ожиріння
Коли ми сидимо, в наших судинах жир переробляється набагато повільніше, ніж звичайно. Ліпопротеїнліпаз – фермент, який відповідальний за розщеплення жиру. Але він працює набагато гірше у сидячому положенні. До речі, у цьому становищі ми спалюємо всього 1 кілокалорію за хвилину. Цього явно недостатньо, щоб схуднути та спалити калорії, які ми їмо.

5. Заземлення нервів
У людей, що сидять по 12 годин на добу, з’являються спазми в області шиї, плечей та попереку. Пов’язані вони із защемленням нервів, що відбувається через неприродне становище тіла. Клітини втрачають енергію, яка потрібна їм для життєдіяльності.

6. Неправильна постава
При сидячому положенні спина вигинається назад, а плечі нахиляються вперед. З часом у міжхребцевих дисків відбувається знос, суглоби та зв’язки хребта деградують.

Намагайтеся змінювати своє становище кожні 15-30 хвилин. Більше рухайтеся, щоб не відбулося зміщення поперекових дисків. Таким чином, ви хоч якось зменшите ризики хронічних хвороб у цій частині тіла