Сьогодні досить часто можна помітити, як, замість спілкування, молоді люди проводять час разом кожен у своєму телефоні. Зазвичай, користувачі смартфонів починають свій день із, наприклад, перегляду соціальних мереж або стрічки новин та закінчують його так само. «Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого життя: люди використовують їх не лише для дзвінків або повідомлень, але й для перевірки погоди, здійснення онлайн-покупок, пошуку роботи тощо. Та науковці стверджують, що, залежність від смартфонів радикально змінює наші життя, і це не завжди має позитивні наслідки.

Вчені попереджають: надмірне використання смартфонів може призвести до розвитку депресії, тривоги та стресових станів. Більш того, часте використання телефону, а особливо – у другій половині дня, погано впливає на якість сну, викликає фізичний дискомфорт, головний біль та знижує гостроту зору.

А ви знали про те, що кожні 2-3 см нахилу голови додають 4-5 кг до ваги, яку має утримувати шия.
Коли ви дивитесь у смартфон у такому положенні, це все одно що повісити собі на шию п’ятилітрову пляшку води.
Щоб упоратися з навантаженням, організм починає зміцнювати ділянку шиї та плечей. Зміцнювати не м’язами, а грубою сполучною тканиною.
Так, день за днем ​​ростуть холки та горби, перетискаються кровоносні судини та нервові закінчення.
‼️Це дуже погано відбивається на транспорті рідин, а значить ранкові набряки стануть вашим супутником
‼️Зморшки і подвійне підборіддя теж не забаряться.

Що з цим робити:
СТЕЖИТИ ЗА ПОЛОЖЕННЯМ ГОЛОВИ, коли використовуєте гаджети, по можливості користуватися менше.