Більшість з нас знають, що силові тренування допомагають нарощувати та підтримувати м’язову масу та силу
А чи знаєте ви, що СИЛЬНІ М’ЯЗИ ВЕДУТЬ ДО МІЦНИХ КІСТОК. А міцні кістки допомагають звести до мінімуму ризик переломів через остеопороз.
Поєднання вікових змін, бездіяльності та неправильного харчування призводить до поступової втрати кісткової маси зі швидкістю 1% на рік після 40 років.
Оскільки кістки стають все більш крихкими і схильними до переломів, вони з більшою ймовірністю зламаються навіть після незначного падіння або менш очевидного стресу, наприклад, нахилившись, щоб зав’язати шнурок!
Силові тренування можуть грати певну роль в уповільненні втрати кісткової маси.
Заняття, що створюють навантаження на кістки, можуть підштовхнути кісткоутворюючи клітини до дії. Таке навантаження виникає коли ми щось тягнемо або штовхаємо під час силових тренувань (а також аеробних вправ з обтяженням, таких як ходьба або біг). В результаті кістки стають міцнішими і щільнішими
Силові тренування спрямовані на кістки тазостегнової області, хребта та зап’ясть, які найбільш схильні до переломів.
Більше того, тренування з опором підвищують силу і стійкість (здатність балансувати). Це може підвищити впевненість у собі, спонукати вас залишатися активним та знизити ймовірність переломів іншим способом – скоротивши кількість падінь.