Якщо СТРЕС став невід’ємною частиною вашого життя і позбавитися його ніяк не виходить, почніть рухатися. Фізичні вправи впливають як на тіло, так і на душу Вони повернуть вам спокій.
Під час фізичних вправ у мозку виробляються нейромедіатори, які відповідають за гарний настрій та зменшують вміст у крові гормону стресу – кортизолу.
Ось як працюють фізичні навантаження:
1️. ВПРАВИ ПІДВИЩУЮТЬ САМООЦІНКУ
Зазвичай після занять ми хвалимо себе за виконану роботу і за те, що не полінувалися і пішли до спортзалу. І рівень стресу падає.
2️. ВПРАВИ ЗМЕНШУЮТЬ ЗАНЕПОКОЄННЯ
Після виконання комплексу вказаних вправ електрична активність м’язів зменшується. Люди стають спокійнішими.
3️. ВПРАВИ ДОПОМАГАЮТЬ РОЗСЛАБИТИСЬ
Одне тренування знімає напругу на 90-120 хвилин.
4️. ВПРАВИ ПОКРАЩУЮТЬ АПЕТИТ ТА ЯКІСТЬ ЇЖІ
Люди, які регулярно тренуються, як правило, більше їдять та віддають перевагу корисній їжі. Повноцінне харчування допомагає організму успішно справлятися зі стресом та його наслідками.

Крім того:
ЛЕГКІ АЕРОБНІ НАВАНТАЖЕНН
Намагайтеся виділити на них 20 хвилин на день. Вирушайте на пішу прогулянку швидко під час обідньої перерви, погуляйте з собакою, побігайте в парку, покатайтеся на велосипеді. Варіантів багато, і більшість із них не вимагають від вас якогось спеціального обладнання чи відвідування спортзалу.
ЙОГА, МЕДИТАЦІЯ, СТРЕТЧІНГ, ПІЛАТЕС тощо
Ці види занять задіює безліч м’язів, змушуючи їх розслаблятися, то напружуватися. Коли м’язи постійно скорочуються і розслабляються, у мозок посилається сигнал у тому, що час вивільнити певні нейромедіаторы. А вони допоможуть вам заспокоїтись та стати більш уважним.
АКТИВНИЙ ВІДПОЧИНОК: теніс, сквош, бадмінтон, баскетбол, футбол тощо. Всі ці ігри допомагають нашому організму позбавлятися адреналіну та інших гормонів стресу.

Дбайте про себе! Любіть себе! І примушуйте себе займатися спортом! Спорт покращує настрій, підвищує впевненість у собі та допомагає розслабитися!