У вас бував стан ейфорії після тренування? Коли всі турботи йдуть з голови геть, а натомість з’являється відчуття «я молодець»?
Фізична активність стимулює вироблення “гормонів радості”, серед яких: дофамін, ендорфін, серотонін та окситоцин.

ДОФАМІН ОБІЦЯЄ НАГОРОДУ
Відчуття приємного передчуття на початку тренування – це дофамін. Він задуманий підкріплювати радістю важливі для виживання дії, тому заохочує фізичну активність почуттям «я молодець».

ЕНДОРФІН ЗАБИРАЄ БІЛЬ
Коли пульс на тренуванні частішає, тіло перебуває у стресовому стані, у відповідь на нього виділяється ендорфін. Ендорфін знімає запалення, знижує больові відчуття і дарує відчуття ейфорії.
Він допомагає виробляти звичку до тренувань. Хочеться знову долати себе і отримувати заохочення від мозку.

СЕРОТОНІН ВАМИ ЗАХОПЛЮЄТЬСЯ
Серотонін безпосередньо пов’язаний з тренуваннями. Одна з його функцій – регулювати м’язову активність. Мозок посилає імпульси рухових нейронів, вони відправляють сигнали клітинам м’язової тканини. Коли м’язи скорочуються, виробляється серотонін.
Серотонін дає відчуття задоволення, коли робимо те, у чому перевершуємо інших.
Він заохочує радістю тих, хто займається регулярно.

ОКСИТОЦИН ДОПОМАГАЄ ПОТОВАРИШУВАТИ
Окситоцин – один з командних видів спорту та групових тренувань. Заняття в маленьких групах, в яких є спільна мета та довірча атмосфера, стимулюють його.
Він задуманий допомагати нам вибудовувати зв’язок з людьми. Знижує тривогу та викликає спокій. Дає відчуття комфорту, коли ми знаходимося в групі, де відчуваємо себе на 100% в безпеці.

Активний спосіб життя підвищує рівень гормонів щастя і знижує почуття роздратованості